Houd je tuin langer mooi met een preventieve ecobehandeling
23.04.2021

Je tuindroom realiseren is één ding, je wil natuurlijk ook dat je tuin er langdurig mooi blijft uitzien. Daarom voorziet Tuinen Brouckaert een preventieve ecobehandeling die je planten gezond houdt en bovendien milieuvriendelijk is. We zetten de belangrijkste must-knows en voordelen op een rijtje!

AF Fotografie AF C4985

Wat is een ecobehandeling?

Je kan een ecobehandeling een beetje vergelijken met een vitaminekuur, maar dan voor je tuin. We vernevelen voedingsstoffen en micro-organismen over planten en struiken om het microbiologisch leven errond te verbeteren. Zo geven we bestaande tuinen of tuinen die aangeplant worden een vitaliteitsboost die ervoor zorgt dat de planten langdurig sterk en gezond blijven. Een dergelijke behandeling heeft uiteraard alleen effect als de basis goed zit: in onze ontwerpen zorgen we er steeds voor dat elke plant op de juiste plaats staat om ten volle tot zijn recht te kunnen komen.

De 3 belangrijkste voordelen van een ecobehandeling:

  • Het esthetische plaatje: De planten worden sterker en zullen daardoor mooier en beter groeien.
  • De preventieve werking: De planten zijn beter bestand tegen schimmels, bacteriën of beestjes en worden daardoor minder snel ziek.
  • De eco touch: De behandeling is milieuvriendelijk want er komen geen herbiciden of pesticiden aan te pas.
AF Fotografie AF C5957 AF Fotografie AF C5964

"Staat je beplanting er wat triest bij? Ook dan kan een ecobehandeling een hulpmiddel zijn."

Wanneer pas je een ecobehandeling toe?

Idealiter laat je een ecobehandeling uitvoeren als je tuin er nog gezond uitziet: voorkomen is beter dan genezen. Maar ook als je merkt dat je beplanting er wat triest bijstaat, kan het een hulpmiddel zijn om je planten er weer bovenop te helpen. Wij passen bij voorkeur een preventieve behandeling toe tijdens het halfjaarlijkse onderhoud van onze tuinprojecten. Op die manier proberen we zo weinig mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken die schadelijk zijn voor de natuur.

AF Fotografie AF C5987

Kan jouw tuin wel een opkikkertje gebruiken? Tuinen Brouckaert to the rescue! Contacteer ons gerust voor een onderhoudscontrole en behandeling van jouw tuin.

Akkoord