Beleef het pure genot van natuurlijk water

Een frisse duik kunnen nemen in je eigen tuin? Of gewoon genieten van het uitzicht op een sfeervol plaatje van groen en blauw? Het is de droom van elke tuinliefhebber. Daarom voorziet Tuinen Brouckaert bij elk ontwerp de mogelijkheid om een waterzone te integreren. Uit respect voor het milieu plaatsen we uitsluitend systemen die geen gebruikmaken van schadelijke chemicaliën.

In samenwerking met marktleider Biotop specialiseren we ons in natuurzwembaden en zwemvijvers, die elk op een andere manier meerwaarde geven aan je tuin. Welke optie het best aan jouw wensen beantwoordt, bepaal je helemaal zelf!

Als exclusief verdeler van Biotop kies je bij Tuinen Brouckaert voor 30 jaar ervaring in het ontwerp en de aanleg van zwemvijvers op maat.
Download

NATUURZWEMBADEN

Kristalhelder zwemwater zonder chemicaliën

De look van een traditioneel zwembad zonder de milieuonvriendelijke nadelen: dat is een natuurzwembad in een notendop. Met een Living Pool van Biotop brengt Tuinen Brouckaert zo’n idyllische blikvanger in jouw tuin. Er zijn tal van opties voor de afwerking van de kuip. Opteer voor een helderblauwe of modern grijze folie en hou het minimalistisch of creëer een uniek natuurzwembad met een extra plantenzone.

Living Pool
Living Pool 1

Hoe werkt het?

Hoewel het systeem 100% biologisch is en vrij van chemicaliën werkt, blijft het water van een natuurzwembad steeds kristalhelder dankzij een ondergrondse biofilter en een speciaal ontwikkelde fosfaatfilter. In tegenstelling tot een zwemvijver, vergt een natuurzwembad dus geen regeneratiezone met flora en fauna, waardoor het er net als een klassiek zwembad uitziet.


Ontdek de volledige werking en alle voordelen van een Living Pool van Biotop in de brochure.

Living Pool 3

ZWEMVIJVERS

Het paradijs in je tuin

Een natuurlijk gezuiverde zwemvijver verleent je de serene uitstraling van een klassieke vijver, met daarbovenop de luxe om rustig pootje te baden in helder water. De vijverplanten zorgen immers niet enkel voor een streepje groen maar staan ook in voor de filtering van het water.

De vorm van een Swimming Pond van Biotop is volledig naar wens te ontwerpen. Je kan perfect waterornamenten zoals een bronsteen of een waterval toevoegen om het natuurlijke charmegevoel nog meer te benadrukken. Een gelijke verhouding tussen het zwem- en plantgedeelte en een diepte van minimaal 140 cm is weliswaar aangeraden voor een optimale werking van het systeem.

AF Fotografie AF C5987
AF Fotografie AF C5995

Hoe werkt het?

Een Swimming Pond van Biotop steunt op een uniek zuiveringssysteem, waarbij waterplanten het water op natuurlijke wijze schoon houden in combinatie met een bio-compactfilter. De toevoeging van chemicaliën wordt daardoor totaal overbodig. Onze tuinarchitecten geven jouw zwemvijver graag vorm op maat van je huidige tuinplan of nemen je idee mee bij de uitwerking van een totaalontwerp.

Ontdek de volledige werking en alle voordelen van een Swimming Pond van Biotop in de brochure.

De voordelen van

een Biotop-zwemvijver

Realisaties

Natuurlijk water om

bij weg te dromen

Bekijk alle realisaties

Een natuurzwembad of zwemvijver

op maat van jouw tuin?

Contacteer ons
Akkoord