Tuinen Brouckaert in Sterck Magazine: "Familie met groene vingers"
19.01.2023

Tuinen Brouckaert is uw aanspreekpunt voor tuinarchitectuur, -aanleg en -onderhoud. Het bedrijf in Roeselare is bovendien exclusieve Biotop-verdeler. De ecologische zwembaden en vijvers met helderwatergarantie zijn een duidelijk voorbeeld van hun visie: duurzaamheid en esthetiek hoeven elkaar niet in de weg te staan.

Stefaan, Ann en Elke Brouckaert

Stefaan en Ann leiden samen familiebedrijf Tuinen Brouckaert in Roeselare. Dochter Elke, afgestudeerd als tuinarchitect, vertegenwoordigt sinds twee jaar de derde generatie in het bedrijf. Van uitgekiend ontwerp over deskundige uitvoering tot grondig onderhoud. Tuinen Brouckaert werkt voor particulieren, maar even goed maken ze voor ondernemers het verschil met bedrijfstuinen en groenzones. “We beginnen steeds met een bezoek ter plaatse, waar we de huidige toestand digitaal in kaart brengen en de klant leren kennen”, vertelt ervaren tuinarchitect Stefaan. “Die informatie gieten we in een voorontwerp, dat we tweaken tot het aan alle wensen van de klant voldoet. Dan kunnen we overgaan tot de uitvoering met ons gespecialiseerde team en complete machinepark.”

Om hun totaalprojecten verder vorm te geven, is Tuinen Brouckaert exclusieve verdeler van Biotop, leverancier van natuurlijke zwemvijvers en natuurzwembaden. “Eén van de vaak gestelde vragen is dat de tuin onderhoudsvriendelijk is”, weet Elke. “Onze uitdaging bestaat erin het praktische aan het esthetische te koppelen. Hoe vroeger we mee aan tafel kunnen schuiven, hoe beter het resultaat zal zijn.”

Joke Couvreur20

"Een gedetailleerd ontwerp is de basis van een duurzaam resultaat."

Plant eens een boom

Duurzaamheid staat centraal in ieder ontwerp van Tuinen Brouckaert, in alle betekenissen van het woord. “Een gedetailleerd ontwerp is de basis van een duurzaam resultaat, net zoals de voorbereidende grondwerken bijvoorbeeld”, vertelt Ann. “Daar komt onze ruime ervaring ook steeds van pas. Ondertussen weten we bijvoorbeeld welke boom het beste waar past en hoe die er over pakweg 20 jaar zal uitzien. Onze stiel is evenwel continu in verandering. Door de klimaatverandering kiezen we vandaag andere planten of gaan we voor een nieuwe aanpak. Advies dat we iedereen meegeven is: plant meer bomen. Die zijn de airco van de natuur en laten ons ademen. Nu we meer hittegolven meemaken, levert groen gebladerte heel wat verkoeling. Met ecologische keuzes laat u de natuur het beste uit zichzelf halen. Daarnaast streven we er als bedrijf ook naar onze CO2-uitstoot te verlagen, bijvoorbeeld door te investeren in elektrische wagens en machines. Zo leveren we op verschillende vlakken een inspanning om onze milieubelasting te minimaliseren.”

Dit artikel verscheen in Sterck Magazine.

Akkoord