Je zwembad laten ombouwen tot zwemvijver: een slim idee
06.06.2022

Is je zwembad verouderd of wordt hij weinig gebruikt? Laat ‘m niet meteen dempen maar overweeg om er een zwemvijver van te maken waar je zonder grote onderhoudskosten nog jarenlang plezier aan beleeft. Klinkt goed? We leggen je graag uit waarom wij er zo’n fan van zijn.

AF Fotografie AF C5995

Dat Tuinen Brouckaert de milieuvriendelijke voordelen van een zwemvijver verkiest boven een chloorzwembad is geen verrassing. We zijn al jaren exclusief verdeler van het natuurlijk zuiveringssysteem van Biotop, dat we zowel kunnen toepassen bij de aanleg van nieuwe zwemvijvers als op bestaande zwembaden. In 2021 mochten we zelfs een prijs in ontvangst nemen voor het beste ontwerp van een zwemvijver met Biotop-systeem, dat we als onderdeel van een mooi tuinproject in Kortrijk plaatsten.

Wat is een natuurlijk zuiveringssysteem?

In tegenstelling tot klassieke zwembaden die chemicaliën gebruiken om het water schoon te houden, gebeurt de filtering bij de zwemvijvers van Biotop hoofdzakelijk door de aanwezige vijverplanten. Dit unieke zuiveringssysteem is volledig biologisch en kan geïntegreerd worden in elke soort kuip. Heb je dus een chloorzwembad dat je weinig gebruikt of waar je veel onderhoud aan hebt? Dan kan je het makkelijk laten ombouwen tot een natuurlijke zwemvijver die zichzelf onderhoudt.

Heb je liever geen plantgedeelte? Dan kan je ook kiezen voor een natuurzwembad, waarbij het water gezuiverd wordt door middel van twee afzonderlijke zuiveringskringlopen. Of je best kiest voor een zwemvijver of natuurzwembad lees je in deze blogpost.

"Het Biotop-filtersysteem is volledig biologisch en kan geïntegreerd worden in elke soort kuip."

AF Fotografie AF C5952 AF Fotografie AF C5875

Een biologisch zwembad: beter voor het milieu en je portemonnee

Een zwembad of zwemvijver met natuurlijke filtering is een milieuvriendelijk alternatief voor zwembaden die de frequente toevoeging van schadelijke chloorproducten vereisen. Doordat er niet veel technieken bij komen kijken, bespaar je er ook flink wat energie mee. Bovendien is de installatie van een zelfzuiverend systeem in een handomdraai gebeurd en blijft de installatiekost beperkt.

De voordelen van een natuurlijke zuiveringssysteem van Biotop op een rij:

  • Het systeem vraagt weinig onderhoud en is makkelijk te regelen.
  • Zelfs kleine vuildeeltjes worden opgevangen door een boogzeefskimmer.
  • De installatiekost is beperkt en je bespaart op energie en onderhoudsproducten.
  • Zowel een ontwerp op maat als installatie in een bestaande kuip is mogelijk.
  • Een zwemvijver of natuurzwembad vormt een rustgevend element in je tuin.
AF Fotografie AF C5987

Graag meer info over hoe we jouw zwembad voorzien van een natuurlijke zuivering? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Akkoord